Logo
Udskriv denne side

Kisse's marinerede muslinger

Opskrift fra Muslingedagen 2010

Grundtilberedningen af muslinger

Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.

I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.

Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.

Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.

Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.

Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.

1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne


1 dl olivenolie

2 spsk estragoneddike

1 fed hvidløg

1 fintrevet løg

1 spsk karse

1 spsk dild

½ spsk reven citroskal

Salt og peber

1 stor dåse muslinger

Marineres i mindst 12 timer.

Serveres med smør og flûte

 

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 18:32
furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.