Menu

Spil Dansk Dagen fejres på Fur

Spil Dansk Dagen fejres på Fur

Torsdag den 28. oktober kl. 19.30 er der  koncert i laden hos Fur Kaffe & The på Søndergårdevej 68.

Duoen ”Halle & Bøgestrand” optræder med en række særdeles kendte danske sange og viser under overskriften: ”Svante (og andre) på Fur”.  Der er kun plads til 150 personer, så det er nok en god idé at komme i lidt god tid.

Torsdag d. 28. oktober 2010 løber Spil Dansk Dagen af stablen og byder på en perlerække af musikarrangementer over hele landet. Fra de største danske musikere til den bredeste repræsentation af dansk musikliv, er Spil Dansk  Dagen et udstillingsvindue for de professionelle, en udfordring for ildsjælene og en oplevelse for alle danskere. Spil Dansk Dagen er med andre ord dansk musiklivs årlige festdag.


10 års jubilæum
Enkelte arrangementer er blevet til med støtte fra KODA, så Spil Dansk Dagen kan virke helt ud i alle afkroge af landet, eller udkants Danmark, som nogle politikere sikkert ville kalde det. Resultatet heraf er, at Spil Dansk Dagen også kan fejre musiklivets årlige festdag og 10 års jubilæum som det er i år, på Limfjordsøen Fur. Det er Fur Musikforening der står bag dette arrangement, hvor duoen ”Halle & Bøgestrand” optræder med en række særdeles kendte danske sange og viser under overskriften: ”Svante (og andre) på Fur”.  ”Halle & Bøgestrand” har i mange år holdt koncerter, fortrinsvis i kirker, og den sidste torsdag i oktober, har de gennem flere år stort set altid medvirket ved Spil Dansk arrangementer primært i Salling og således været med til at fastholde idéen med Spil Dansk Dagen på Skiveegnen. I år er duoen så  på Fur, hos Henny og Villy Svinth, i den gamle lade, der støder op til ægteparrets butik Fur Kaffe & The på Søndergårdevej 68, hvor det netop er tanken, at den ombyggede lade netop skal bruges til bl.a. mindre musikarrangementer. 


Landsdækkende fællessang
Hele dagen vil der være sang og musik overalt i landet og DR’s P2 og P4 dækker den landsdækkende fællessang kl. 11:03 – 11:30 som bl.a. en masse skoler deltager i, og hele dagen spiller DR udelukkende danskproduceret musik i radioen. 30 af de største danske musik- og kulturorganisationer er med til at arrangere dagen. Alle sprog er for så vidt velkomne, men ved koncerten på Fur har ”Halle & Bøgestrand” valgt at koncentrere sig om det dansksprogede repertoire af danske komponister, og der er nok at tage af.

Talentfulde dansere
Med ved koncerten er også det meget talentfulde unge sportsdanserpar: Victor og Cecilie, fra Skive, der har lovet at give et indslag  i form at en lille danseopvisning, kun lige et par dage inden parret tager til Køge for at deltage i Danmarksmesterskaberne i 10-dans

16.10.2010

Senest ændretSøndag, 13 april 2014 19:18
Til toppen