Menu

Fru Jensen elsker gamle ting

  • Skrevet af 

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der om ikke et hus, så en tidligere stald, hvor der handles med gamle ting. FurNyt er taget på besøg hos ”Fru Jensen” på Søndergårdevej 64 på Fur, der handler med ”Nyt og gammelt” til boligindretning

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der om ikke et hus, så en tidligere stald, hvor der handles med gamle ting. FurNyt er taget på besøg hos ”Fru Jensen” på Søndergårdevej 64 på Fur, der handler med ”Nyt og gammelt” til boligindretning.

”Det er en drøm, som jeg har haft i mange år”, fortæller fru Bente Jensen, da vi har bænket os ved et bord midt i butikken over en kop frisk lavet kaffe. Drømmen gik i opfyldelse, da hun en dag hørte, at en butik i Vildsund havde ophørsudsalg. Fru Jensen blev enig med ejeren om en samlet pris, og fragtede derefter det hele til Fur, hvor en ombygget grisestald stod og ventede.

Butikken blev startet i foråret, og sommeren igennem har mange turister stukket hovedet inden for.

”Mange vil gerne have, at tingene har en historie at fortælle”, siger hun. Eksempelvis havde hun en gammel malkeskammel, der var så slidt af mange års brug, at man næsten kunne se, hvilket ben dens ejer havde taget i, når den morgen og aften skulle løftes ned fra sin krog. En norsk turist købte den, og tog den med hjem til Norge.

Engang var trenden ”blåt køkkentøj” og ”mælkeflasker” ligesom, at alle møbler af træ skulle afsyres. Den tid er forbi. Hverken det blå køkkentøj eller gamle mælkeflasker er specielt efterspurgt. Derimod er kagedåser i høj kurs ligesom sjove, gamle ting. Det sjove er, når folk finder lige præcis finder den ting, som de længe har ledt efter.

”Folk er blevet kræsne på en god måde”, siger fru Jensen. Folk ved, hvad de vil have.

En gamle blankpoleret BSA motorcykel er der også. Det er hr. Jensens bike, der har fået opholdstilladelse i butikken vinteren over. ”Så er der nemlig også noget mændene kan kigge på”, siger Fru Jensen med et skævt smil.

Uden for blæser der en stiv østlig vind. Lukas, fru Jensens trofaste hund, er lige kommet hjem fra en tur øen rundt. Alle kender den og en kunster på øen har sågar foreviget den i sin kunst.

Men fru Jensen er lidt bekymret for, om den kan passe på bilerne. Den hverken ser eller hører så godt mere, og den har også taget et par kilo mere på end godt er og hårene omkring snuden har fået et gråligt skær. Men dens humør fejler ikke noget. Og at blive kløet bag øret, er heller ikke noget, den nægter sig selv, erfarer den udsendte, inden han siger farvel.

10.10.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Til toppen