Notice: Use of undefined constant K2_BUILD_ID - assumed 'K2_BUILD_ID' in /var/www/furnyt.dk/public_html/administrator/components/com_k2/helpers/html.php on line 350
Kæntrede ved Færker Odde
Menu

Notice: Undefined property: stdClass::$imageGeneric in /var/www/furnyt.dk/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 663

Kæntrede ved Færker Odde

  • Skrevet af 

Årets Limfjorden Rundt blev præget af en stiv vestsydvesten vind, der i vindstødene nærmede sig storm. Fredag, da bådene havde Fur som mål, kulminerede blæsten. Og som Sydamerika har Kap Horn, så har Fur Færker Odde, der i blæsevejr kan være lumsk at passere

Årets Limfjorden Rundt blev præget af en stiv vestsydvesten vind, der i vindstødene nærmede sig storm. Fredag, da bådene havde Fur som mål, kulminerede blæsten. Og som Sydamerika har Kap Horn, så har Fur Færker Odde,  der i blæsevejr kan være lumsk at passere. 

Den høje søgang  i forbindelse med en pludselig kraftig bygevind fik åledrivkvasen ”Akita” til at kæntre, så de to mand ombord, forstander på produktionshøjskolen ”Marienlyst” i Skive Sven Irgens-Møller og sønnen Troels måtte en tur i baljen. De blev imidlertid hurtigt samlet op af en fiskekutter, der agerede følgeskib.

Heldigvis lykkede det også at redde båden, der kom på slæb af kutteren til Fur Havn. Her var de sidste skibe ved at lægge til kaj, da ”Akita” ankom mere som undervandsbåd end som en sejler.

En lang trosse blev trukket ind på land, og et øjeblik efter var en hele skare af folk i gang med at hale havaristen ind til land, så den kunne blive tømt for vand. Muskelkraft gjorde det imidlertid ikke alene, så en traktor fra ”Station 2 ” på Fur blev rekvireret. Den uheldige skipper havde forlods ringet hjem til sin kone, at han manglede noget tørt tøj. Da FurNyt traf hende på kajen, kunne hun tørt konstatere: ”så har han prøvet det med”.

Vandgangen havde imidlertid ikke taget modet fra skipperen, der har sejlet i mange år.  Lørdag morgen var den gode båd ”Akita” igen klar til at stævne ud fra Fur. Et par ridser på siden vidnede om gårsdagens hårde medfart, men ellers havde den ingen skade taget.

Trods vandgangen, så lykkedes det båden at blive nr. 4 i sin klasse. Ved afslutningen i Skive Havn fik bådens skipper overrakt pokalen for ”Sejladsens uheldigste skipper” samtidig med, at han fik en ny WHF radio i sponsorgave.

Ud over den dramatiske vandgang, så forløb opholdet på Fur til alles tilfredshed.

25.09.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen