Menu

Angelika Kapplusch udstiller sine værker på ældrecenteret

  • Skrevet af 

Onsdag eftermiddag d. 21.juni -2010 havde vi på ældrecentet, besøg af den fremragende billedkunstner Angelika Kapplusch, der udstillede nogle af sine værker og fortalte om deres tilblivelse

Onsdag eftermiddag d. 21.juni 2010 havde vi på ældrecentet, besøg af den fremragende billedkunstner Angelika Kapplusch,  der udstillede nogle af sine værker og fortalte om deres tilblivelse.

Om sig selv, fortalte hun, at hun var født i Ruhr-distriktet i Tyskland i 1956, og at hun havde taget en klassisk håndværksuddannelse som tog 3½ år, hvorefter hun arbejdede som professionel fotograf med en masse spændende opgaver for det samme firma i 22 år.

Hun kom første gang på besøg på Fur i 1990, og faldt med det samme for øens natur og charme.

Det endte så med, at hun i 1997 flyttede endeligt til Fur.

Hun kom så først til at passe handicappede børn, samtidig med at hun uddannede sig til Sosu- assistent, som hun færdiggjorde i 1999, og var derefter ansat påFur ældrecenter, til hun for 3 år siden skiftede til et job på Marienlyst ældrecenter.

Hun har altid været meget kreativ og har lavet de mest pragtfulde kunstværker både som fotografier og kollager.
Hun elskede at sidde ved fjorden en stille lun sommeraften og følge bølgernes rytme og lagde mærke til det særlige lys omkring himmel og fjorden, når solen går ned, og har der fået en masse pragtfulde billeder ud af det.

Hun havde nu nogle af sine pragtfulde værker med, som vi alle beundrede meget.

Hun havde sammen med Duddine fået fremstillet nogle fantasstisk flotte kludetæpper, som blev fremstillet af en berømt kunstner i Sverige, som var vævet efter Angelikas billeder og bestod af 50% bambus, de var bare flotte.

Vi var også dybt fassineret af et billede, som hun havde lavet af Dronning Margrethe, og der fortalte hun om, hvor besværligt det havde været at lave det.

Hun havde først affotograferet Dronningen på T.V. skærmen på hendes 70 års fødselsdag, og udprintet det og bearbejdet det ved hjælp af et kaleidoskop samt sat miabelleblomster på, så det nu var blevet et pragtfuldt billede med en masse små hoveder, inden i det store.
Dette billede havde hun brugt en uge på at lave, og nu forærede hun det til ældrecenteret.

Hun havde også dekoreret en' af Furfiskene med det samme motiv.

Hun havde også en masse af sine dejlige billeder med, som vi beundrede og så, hvor stor kreativ kunstner  hun er.

Hun fortalte, at hun kunne finde på, hvis hun var ude i regnvejr, da at lægge sig ned på maven og fotografere ned i en vandpyt, når rengdråberne faldt ned og lavede ringe i vandet, det fassinerede hende meget.

Et par af tæpperne var lavet efter hendes billeder: "Strandblomst"  og "Konkylie", og var utroligt smukke.

Det var en vidunderlig eftermiddag, hvor hun også trakterede os med kaffe og isdessert.

24.07.2010
Erik Th. Nielsen


Rettelse:

Dudines håndklæder som blev designet efter Angelikas fotografier er vævet hos den svenske, traditionsrige væveri Ekelund

Senest ændretMandag, 26 juli 2010 10:13
Til toppen