Menu

Mentorordning for dig, som overvejer at flytte til Fur

  • Skrevet af 

Mentorordningen skal gøre det lettere at vurdere mulighederne for at bosætte sig/etablere sig på Fur og skal støtte integreringen af ny-tilflyttere i ø-samfundet

Mentorordningen skal gøre det lettere at vurdere mulighederne for at bosætte sig/etablere sig på Fur og skal støtte integreringen af ny-tilflyttere i ø-samfundet.

Foreløbigt har følgende furboere indvilliget i af besvare dine spørgsmål:  

1. Firmaer som overvejer etablering på Fur: Mildred Fog (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 97 593 166)
Jeg er født i 1951 og opvokset på en gård på nordfyn, udlært sygeplejerske i Odense og nu bosat på Fur i 30 år. Jeg er enke, har tre døtre på 19, 28 og 31. Alle tre har haft en dejlig og tryg opvækst på Fur. Jeg er hovedaktionær i molér virksomhed og indehaver af Fur Bryghus ApS. Har arbejdet som hjemmesygeplejerske på Fur indtil 2001 og derefter ansat i Damolin. Fra 2001 - 2010 politiker i Sundsøre Kommune og Skive byråd i 2 perioder. I min fritid spiller jeg golf, går på jagt og står på ski. Har i alle årene på Fur deltaget aktivt i øens foreningsliv.
Temaer: virksomhedsmiljø, infrastruktur, arbejdskraft, lokale håndværkere og støttemuligheder ved virksomhedsetablering på Fur (sammen med Morten Østergaard).

2. Offentlig service: Jesper Schrøder (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., mobil: 40 511 411)
Jeg er 55 år og pendler på hverdage til Struer - B&O's IT-afdeling. Min ægtefælle har fuldtidsarbejde på Fur som marketingkoordinator hos Damolin A/S. Vi flyttede til Fur fra Gl. Rye for 4½ år siden og har 2 skolesøgende døtre - Fur Skole/Roslev Skole. I fritiden er jeg webmaster på www.furnyt.dk, medlem af Sognebestyrelsen og tildligere formand for skolebestyrelsen ved Fursund skole.
Temaer: Eksisterende serviceniveau for familier med børn og unge – dagplejen, børnehaven, børnehus, skolen, skolesamarbejdet omkring Fursund skole, gymnasier og ungdomsuddannelserne i området, set fra Fur; eksisterende serviceniveau for ældre – hjemmeplejen, sygeplejen, ældrecentret, dagtilbud; eksisterende serviceniveau for transport – færge, ø-rabatter, bus og rutebiler, taxa.

3. Udfoldelsesmuligheder på fjorden: Ole Romby (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 97 593 521)
Jeg er 56 år, født og opvokset på Fur. Gift og har 3 voksne børn. Ansat i Skamol A/S som afdelingsleder på Sten-fabrikken - Fur, med ansvar for den daglige drift, herunder råstofindvinding. Har siden min ungdom deltaget i øens foreningsliv. Jeg har via mit arbejde en bred kontaktflade med leverandører, offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner i forbindelse med besøg på Sten-fabrikken. Jeg har hele mit liv boet og opholdt mig ved og på Limfjorden. Min interesse er alt, hvad der har relation til fjorden. Er aktiv fritidssejler.
Temaer: Sejlsport, muslinger, udvikling og udvidelse af Fur Havn, Fur Bådelaug, aktiviteter, der knytter sig til fjorden.     

4. Udfoldelsesmuligheder på Fur: John Brinch Bertelsen (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 97 593 576)
Jeg er født i 1957, opvokset på Fur. Gift og har to børn. Uddannet arkæolog. Ansat i Museum Salling som inspektør på Fur Museum. Aktiv busguide, foredragsholder og forfatter. Arbejder som professionel med at dokumentere udviklingen på Fur og med at formidle kendskabet til livet på en limfjordsø. Har siddet i et utal af arbejdsgrupper, lavet fundraising, udstillinger og deltaget i radio og TV. Sidder i styregruppen bag Furs hjemmeside www.furnyt.dk. Ligesom den berømte ”Rødstensmand” må jeg ofte svare på de spørgsmål, ingen anden kan besvare.
Temaer: Furs seværdigheder og historie fra urtid til nutid, livet på Fur i går, i dag og i morgen, arbejdsliv og fritidsliv, tilflytning og fraflytning.

5. Mulighederne for et godt familieliv på Fur: Birgit Ladefoged (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf. 97 593 046)

Jeg er født i 1961 og gift med en "furboe"! Har boet på Fur siden 1993 og har 3 børn. Jeg har igennem mange år arbejdet på Fur som pædagog i forskellige stillinger, bl.a. som leder af Fur Børnehave. Arbejder i dag i Skive, kun en ½ times kørsel fra Fur. Jeg er aktiv i Øens foreningsliv, bl.a. medlem af Fur Sogneforening og tager aktiv del i Øens mange arrangementer. Har tidligere været aktiv i den lokale idrætsforening.
Temaer: dagpleje, børnehave og skole, uddannelsesmuligheder, foreningsliv for børn og voksne - herunder sportsforeninger, netværk og følelsen af sikkerhed, oplevelsesrigdom

6. Et godt seniorliv på Fur: Hans Jeppesen: (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 97 593 566)
Jeg er født 1944, cand.mag., formand for Fur Bådelaug og medlem af bestyrelsen i Fur Sogneforening.
Da arbejdslivet sluttede i 2007 flyttede min kone og jeg til Fur, som vi kendte godt gennem mangeårige ferieophold. Nu nyder vi det gode liv, som øens beboere, landskabet, den omgivende Limfjord og det rige foreningsliv byder på. Jeg har altid holdt af at sejle og synes tillige, det er spændende at bidrage til udviklingen, der hvor jeg bor.
Temaer: stærke oplevelser for seniorer på Fur, offentlig service (specielt lægehus, bus-og færgedrift samt akutberedskab), foreninger og andre sociale netværk, dagligvarehandel.

7. Fur som basis for iværksætteri: Viggo Poulsen (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 30 293 749)
Jeg er 55 år og gift på 30. år. Vi har 2 voksne børn på fastlandet. Vi flyttede til Fur for 3 år siden og har ikke set os tilbage en eneste gang. Jeg er selvstændig programmør, en opfindertype, og har desuden brugskunst-butikken LidtBedre midt på Fur. Jeg er aktiv i Furs Erfa-gruppe for iværksættere. Min erfaring er, at det er godt at være iværksætter på Fur og et imponerende sted at invitere forretningsforbindelser på besøg.
Temaer: Lån igennem ø-støtteordning, lokal Erfa-gruppe for iværksættere, erfaringer med betydningen af den fred og ro, som findes på Fur for iværksætteri, betydningen for iværksættere af fibernet, som nu findes over det meste af øen.

8. En aktiv kunstnertilværelse på Fur: Troels Madsen (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 61 377 562)
Jeg er 60 år. Er kommet på Fur siden 1998 og har nu bosat mig på Fur. Vi har fem børn og fjorten børnebørn på Fyn og Jylland og en i Schweitz. Jeg har arbejdet som lærer og leder i 35 år med en enkelt smuttur i restaurationsverdenen. Jeg har sammen med min kone drevet galleriet Karolines Hus i fem år. Min kone er aktiv kunstner. Jeg er formand for en forening, der samler kunstnere og kunstinteresserede: www.furkunst.dk. Foreningen skal fremme det kunstneriske miljø og markedsføre øens kunst, lokalt og nationalt.
Temaer: Kunstnermiljø, netværk. Strategi for at styrke miljøet for aktive kunstnere på Fur.

9. Nordeuropas måske bedste kajakfarkvand: Ole Poul Hansen (e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 35 116 334)
Jeg er økonom årgang 1940 og har boet på øen i 9 år. Jeg er gift, med tre børn, alle boende i København. Mine interesser er sejlsport, herunder havkajakroning, foreningsliv, udvikling af danske udkantsområder, deltagelse i debatten i medierne og vores have. Jeg er projektleder for tilflytterprojektet ”Branding Fur”. Når børn og børnebørn kommer på besøg, er det altid på længere ferier, hvor de nyder de mange oplevelser, Fur byder på.
Temaer: kajakroning, Limfjorden som oplevelsesland, Furs foreningsliv, ferie for besøgende familier på Fur.
Branding Fur 30.6 2010 

10. Om erhvervsrådgivning på Fur: Morten Østergaard (e-mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.: tlf: (+45) 40 21 43 77

”Jeg blev født i 1945 og voksede op på en gård på Mors. Men jeg er kun furbo om torsdagen! 
Da er jeg ansat som udviklingskonsulent af Fuur Sparekasses Fonde med kontor i øens sparekasse. Min baggrund er primært som erhvervschef i det tidligere Salling Udviklingsråd, der også dækkede Fur. Over for tilflyttende eller påtænkte virksomheder yder jeg generel iværksætterrådgivning, hvor
der er mulighed for at tilknytte specialiserede rådgivere, fx en revisor.
På Fur gælder der særlige ø-støtteordninger vedr. investeringer i nye eller eksisterende virksomheder. Det er ordninger, jeg har stor erfaring i – og jeg skriver gerne sammen med dig ansøgninger til disse ”kasser”.
Jeg kan træffes hver torsdag kl. 14-17 i sparekassen, Nederby 25, eller pr. mail eller telefon”.

”Spørg mig om iværksætteri, erhvervsudvikling, projektudvikling og fundraising”.

Senest ændretSøndag, 03 februar 2013 12:29
Til toppen