Menu

Vejfester på Fur

  • Skrevet af 

Redaktionen på FurNyt har modtaget følgende forslag fra Birgit Ladefoged: ”Jeg syntes det kunne være sjovt at alle kom med en beskrielse/indblik i deres vejfest her på øen.
For her er der da tale om fællesskab, sammenhold og medejerskab for alle deltagere. Og der bliver holdt mange rundt omkring den næste stykke tid.”
Som foreslået, så gjort. Her er en beskrivelse fra Birgit af den vejfest, som hun har deltaget i

Redaktionen på FurNyt har modtaget følgende forslag fra Birgit Ladefoged: 
”Jeg syntes det kunne være sjovt at alle kom med en beskrielse/indblik i deres vejfest her på øen.

For her er der da tale om fællesskab, sammenhold og medejerskab for alle deltagere. Og der bliver holdt mange rundt omkring den næste stykke tid.”

Som foreslået, så gjort. Her er en beskrivelse fra Birgit af den vejfest, som hun har deltaget i :

”Vi mødes hen af vejen…”;

hvilket kan betyde; at vi lige pludselig mødes igen - eller at vi mødes på vores vej osv.

Sætningen blev sagt i aftes, da et ægtepar forlader den årlige gadefest, som altid holdes i ”Valles rum” hos Inger og Niels på Sønderhedevej. Dvs. lidt Sønderhede og lidt Søndergårdevej har den tradition, gennem 13 år, at mødes til medbragt mad, sang, musik og et glas øl. En tradition som vi alle værner om, skønt der kan være år hvor man må melde afbud til fordel for andre arrangementer. En hård beslutning , men så er det godt at vide at traditioner er her for at blive.

Vi har vores efterhånden godt slidte sanghæfte klar. Et hæfte fyldt med sange som betyder noget for os. Ingen vejfest uden en indledende sang, som hverken har korrekte versefødder, sætningslængde og rim – det første år en udbredt katastrofe for arrangørerne, da den blev sunget, men som hurtigt, blandt mange, blev til en slags ”nationalsang” for os. - ”Gerdas sang” er også obligatorisk og meget vigtig at afsynge. 
Kaffepletter og andre skønhedspletter vidner om mange gode og festlige vejfester i gode naboer og andet godt folks lag!

Det er en aften hvor vi får hørt til hinandens velbefinde. Gennem årene har vi sagt farvel til nogle og andre er kommet til. Vi mindes og fortæller gamle ”kan du huske” historier.

Vi er nysgerrige på nye folk som kommer til; ”hvor er I fra, hvem er I” og nye kontakter opstår.

I år udeblev både taler og musik til sangene, men heldigvis slår det ingen ud af kurs, vi må  så bruge de tunger og talenter vi nu har til stede. Og det gik sørme godt.

”Valles rum” er nu igen blevet til en garage og kan bruges som sådan det næste år, indtil vi igen bliver indkaldt til vejfest. Vi forventer så alle, at der næste år er kommet ny dør og måske en mere tæt og dekorativ port i rummet, så vi ikke behøver at høre på en klaprende dør og blive kolde pga. træk!

Den danske sommer byder på  mange festlige vejfester rundt på vor dejlige ø. Fester hvor alle mødes på tværs af alder, socialstatus og arbejdsforhold. Her har vi ét til fælles; at vi holder af vores vej - på vores ø – 
i vores dejlige Danmark.

”Udkanten, er jo der hvor jeg ikke er lige nu”

Til toppen