Reddede arbejdskammerat på Skamol med hjerterstarter
- Skrevet af Nederby@1
Mandag den 3. maj var en dag, som så mange andre på Skamol på Fur, der producerer højisolerende mursten til hele verden. Arbejdsskiftet nærmende sig og folk forberedte sig så småt på at skulle hjem. En skilte sig dog lidt ud. Det var Kaj. Han sad i hallens kafferum og havde det lidt skidt, kunne en kollega se, der lige var mødt. Et glas vand havde tilsyneladende hjulpet, og han skulle bare sidde lidt, mente Kaj selv
Mandag den 3. maj var en dag, som så mange andre på Skamol på Fur, der producerer højisolerende mursten til hele verden. Arbejdsskiftet nærmende sig og folk forberedte sig så småt på at skulle hjem. En skilte sig dog lidt ud. Det var Kaj. Han sad i hallens kafferum og havde det lidt skidt, kunne en kollega se, der lige var mødt. Et glas vand havde tilsyneladende hjulpet, og han skulle bare sidde lidt, mente Kaj selv.
Kollegerne besluttede at holde øje med ham. Og det skulle det vise sig at være en god ide.
Her knapt en måned efter er kollegerne samlede for at fortælle til Furnyt.dk om den dramatiske dag i begyndelsen af maj. Heldigvis havde alle på et eller andet tidspunkt været på førstehjælpskursus og til alt held havde Fur Sogneforening foranlediget, at der var blevet opstat en hjerterstarter ved Brugsen.
Da en anden kollega til minutter senere gik ind i kafferummet for at hente sin taske, lå Kaj livløs på gulvet. Folk kom hurtigt til. Først troede de, at han blot var besvimet, men da de fik ham trukket ud, kunne de se, at det er helt galt.
Folk, der har lært at give hjertemassage ved, at det gælder om så hurtigt som muligt at gå i gang med at give hjertemassage og kunstigt åndedræt. Samtidig med at dette blev sat i gang, blev en ambulance alarmeret og en af kollegerne tog bilen og kørte ned og hentede hjertestarteren, der hænger ved indgangen til Brugsen.
Så snart hjertestarteren aktiveres, er der en stemme, der fortæller, hvad der skal gøres. Så det er egentlig meget let at bruge den, lyder det fra arbejdskollegerne. Allerede ved det første stød, begyndte Kajs hjerte at slå igen, og løbende analyserede hjertestarteren hans tilstand.
De fortæller også, at det var utrolig beroligende, at hjertestarteren ligesom overtog situationen og fortalte, hvordan de skulle forholde sig.
Efter ca. 20 minutter ankom ambulancen. Herefter kunne falckredderne tage over og begynde behandlingen. Ambulancen står nemlig via computere i direkte forbindelsen med sygehuset, der således allerede i ambulance kan begynde behandlingen. Siden har medarbejderne på Skamol fået at vide, at de klarede situationen til ug. De handlede helt efter bogen, og det var uden tvivl med til at redde et liv. Her knapt en måned efter har Kaj det efter omstændighederne godt. Forleden var han en tur på Fur og alt tyder på, at han komme tilbage i arbejde igen.
Fra v. Flemming, Ketty, Kristian, Vagn, Per Arne og Gertrud
Hele forløbet glæder afdelingsleder Ole Romby. Det viser nemlig at fabrikkens beredskab i den slags situationer virker som det skal. Derfor er det nu også besluttet, at alle Skamols afdelinger skal udstyres med en hjertestarter. Den vil komme til at hænge et sted, så også folk fra lokalområdet kan benytte den, fortæller Ole Romby.
08.06.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen