Menu

Sidste Seniorklub inden sommerferien

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag d. 17.maj samledes vi for sidste gang i Seniorklubben i første halvår 2010 i Ældrecenterets spisesal inden sommerferien, fortæller Erik Th. Nielsen og fortsætter: vi sad forventningsfulde og ventede på den annoncerede foredragsholder som var Kirsten Sohn, som er gift med Thorkild Sohn, men hun kom bare ikke. Vi havde ellers glædet os til at høre hendes foredrag, som havde titlen: "Matador fra sølvbryllup til guldbryllup"

Mandag eftermiddag d. 17. maj samledes vi for sidste gang i Seniorklubben i første halvår 2010 i Ældrecenterets spisesal inden sommerferien, fortæller Erik Th. Nielsen og fortsætter:  vi sad forventningsfulde og ventede på den annoncerede foredragsholder som var Kirsten Sohn, som er gift med Thorkild Sohn, men hun kom bare ikke. Vi havde ellers glædet os til at høre hendes foredrag, som havde titlen: "Matador fra sølvbryllup til guldbryllup".

Da hun af en eller anden grund ikke dukkede op, fordrev vi ventetiden med at synge en del sange fra seniorsangbogen, indtil vi fik vores kaffe, og derefter som et plaster på såret, optrådte Martin Brinch som foredragsholder med at fortælle og læse op fra gamle dage på Fur, fra sin sidste bog, der hedder: "Skove, kålgårde og haver på Fur".

Det var rigtig spændende at høre om, hvordan træplantningen fandt sted i 1800 tallet og nævnte, at den første der skrev beretninger om hvordan livet var på Fur, var Erik Pontoppidan i 1768, og han fortalte også om Rasmus Henrik Kruse, der var en af hans forfædre, hvad han udrettede med plantning af træer og skove med en masse fremmedartede frugttræer og buske, som blev meget vel modtaget af øens befolkning. Han købte arealet omkring "Hellesminde" og byggede husene "Montana" og "Belvedere", hvor han lavede såkaldte kålgårde, som herefter blev udbredt overalt på øen.

Han var også den første, der fandt ud, af at det gule ler i undergrunden var moler, som senere blev en stor eksportartikel.

Vi sluttede eftermiddagen med et par sange, så vi fik alligevel en god eftermiddag ud af det

22.05.2010
Erik Th. Nielsen

Senest ændretMandag, 24 maj 2010 16:04
Til toppen