Menu
Artikel

Artikel (3509)

HUSK Sæt X til MUSLINGEDAG på FUR lørdag d. 25. maj kl. 13-17

Der serveres masser af gratis smagsprøver på muslinger i et hav af forskellige delikate retter.
Retterne er tilberedt af både private og nogle af spisestederne på Fur.

Der er levende musik fra kl. 12-24.

Vi starter med hyggelig havnemusik a` la Nyhavn fra kl. 12:00
Herefter kommer svingmusik fra 50/60`erne kl. 14:00
Most & Co. spiller gedigen Irsk Folkemusik kl. 16:00

Fra 18:00 spiller trioen CONTEXT pop/rock musik fra 70/80`erne & opefter.

Se mere www.contexttrio.dk

Læs mere...

Pippi Langstrømpe på plejehjem - Se video

Fur Friskole havde lige før påske den årlige teateraften, hvor elever gav alt, hvad de havde i sig. Årets stykke handlede om Pippi Landstrømpe, der sammenmed sine venner var kommet på plejehjem og så tilbage på et begivenhedsrigt liv.

KPJ

Video: https://youtu.be/5fyqT53plGA

Læs mere...

Kom til motionsfodbold i Fursund IF

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Hvor : Fursundhallen
Hvornår : onsdage fra 18.30 - 20.00

Første gang onsdag den 24/4 2019

Som noget nyt vil vi starte op med fodboldtræning , hvor alle herrer i alderen fra og med 6. klasse og opefter er målgruppen. Tiltaget her er ret uforpligtende , man møder op og spiller en gang fodbold på to mål. Alt efter hvem og hvor mange der kommer , vil træningen let kunne tilpasses de fremmødte .

På vegne af Fodboldudvalget
Kresten Korsgaard

Læs mere...

Generalforsamling i Foreningen FurNyt

Der afholdes ordinær generalforsamling i Foreningen FurNyt tirsdag den 30. april 2019 fra kl. 16.30 til senest 17.30 på Fur Museum.

Ifølge foreningens vedtægter § 4, stk. 1 skal den ordinære generalforsamling afholdes inden udgangen af april med følgende dagsorden:

1.    Valg af dirigent.
2.    Godkendelse af indkaldelse og dagsorden.
3.    Fremlæggelse og godkendelse af årsberetning.
4.    Fremlæggelse og godkendelse af årsregnskab.
5.    Fastsættelse af kontingent.
6.    Valg til bestyrelsen.
       Efter tur er det:
       Institutionerne, der har udpeget Lone Johannesen.
       Hovedsponsorerne, der har udpeget Brian Bugge Sørensen.
7. Valg af revisor.
Arne Lykke Sørensen er på valg.
8. Indkomne forslag.
9. Eventuelt.

Vedtægternes §4, stk. 2 fastslår, at generalforsamlingen skal indkaldes på www FurNyt.dk med mindst 8 dages varsel. Det er hermed sket.
Foreningen FurNyt 22. april 2019.

Læs mere...

Ministerbesøg på Bette Jenses Hyw

2. påskedag havde Fur ministerbesøg, i det kulturminister Mette Bock havde meddelt, at hun gerne ville aflægge et besøg på Bette Jenses Hyw, hvor Danmarks måske meste omtalte gelænder står, eller rettere stod. Som de fleste bekendt er det ”tvende gange pillet ned og atter rejst som Fur gelænder”. Med i skrivende stund er det efter krav fra øvrigheden atter pillet ned.

Skive Kommunes Grønne Råd havde inviteret ministeren for at bløde op for den fastlåste konflikt, og rådet havde bedt museumsinspektør John Brinch Bertelsen fra Museum Salling/Fur Museum om at være guide for ministeren. Under besøget deltog også Jens Peter Hedevang, der er formand for Det Grønne Råd og Merethe Davidsen, der er rådets sekretær.

Det Grønne Råd håbede, at ministeren ville komme til Fur, så hun med egne øjne kunne se på sagen. Det ville ministeren gerne og anden påskedag rullede ministerbilen af færgen og satte hjulene på Furs jord.

Hvis ministeren havde håbet, at besøget ville foregå nærmest uden nogen lagde mærke til det, blev hun skuffet. På og ved Bette Jenses Hyw ventede skarer af furboer og turister, samt pressen fra Skive Folkeblad, TV-Midt/Vest og naturligvis FurNyt. Efter at være kommet op ad trappen til toppen af højen kunne ministeren ved selvsyn se, at udsigten fra højen var bedre end udsigten nedenfor højen. Det var nemlig et af argumenterne Kulturstyrelsen havde fremført i afgørelsen fra 2014, at udsigten var den samme. Men den iagttagelse fik ikke ministeren til at ryste på hånden. Hele sagen var behandlet efter de gældende regler, og selv en minister kunne ikke omgøre den uden at komme i konflikt med ”armslængde princippet”. Den eneste måde at ændre afgørelsen på, var at ændre lovgivningen eller komme med en ny ansøgning, hvis forudsætningerne for den gamle ansøgning var ændret. Så konklusionen af ministerens udtagelser var, at lov er lov og lov skal holdes.

Selv ikke da lederen af ”Gelænderbanden” Anton Simonsen trådte frem for ministeren og forklarede, at den sunde fornuft syntes forsvundet med vestenvinden, vaklede ministeren i sit standpunkt.

Da besøget på Bette Jenses Hyw var forbi, gik turen til ”Cafe Herrens Mark”, hvor der ventede stedets specialitet: pandekager. Her kunne Mette Bock tillige møde repræsentanter fra ”Fur Ø-forening”. Men pandekagerne kom på bordet, gav ministeren gode råd til når en sag skulle forelægges for de offentlige myndigheder. Det gjaldt om at være så præcis og omhyggelig så muligt. Når en ansøgning først var forelagt en myndighed fangede bordet. Man kan ikke efterfølgende, når afgørelsen går én i mod, rette en ny ansøgning til og søge en gang til. Kun i fald at selve forudsætningerne var ændret, ville en ansøgning blive behandlet igen.

Dorte Christensen fra Fur Ø-Forening kunne fortælle, at den 7. maj ville der blive indkaldt til borgermøde omkring gelændersagen på ”Fur Færgekro”.

Der blev også tid til at snakke om øen i almindelighed, om friskolen, om børnehuset, om tilflyttere og meget andet.

Ved afslutningen af besøget på ”Cafe Herrens Mark” kunne ejeren Jørgen Christiansen overrække ministeren en ”Gelænder Snaps” der ”er god til både op- og nedture”, samt to snapseglas af keramik, som Jørgens kone Lisbeth havde lavet i sit keramikværksted.  

Minister Mette Bock udtrykte stor glæde over at besøget havde kunnet lade sig arrangere. Hun tog bestemt også ”noget” med sig hjem, som hun sagde. Om dette ”noget” så ændre ved sagen, må tiden vise.

Læs mere...

Elly og Ejvind Navntoft fortalte om en rejse til Peru i juli måned 2007

Mandag eftermiddag d. 15-april havde vi i Ældrecenterets spisesal besøg af det eventyrlystne par Elly og Eivind Navntoft fra Løgstrup, der i deres ikke helt unge alder har fået blod på tanden til at rejse rundt i verden, og se se en masse lande.

De har nu foreløbig gæstet 40 lande, og de vil blive ved så længe de kan, hvor må man misunde dem, at de har kræfterne til det.

Vi havde besøg af dem for nogle år siden, og da fortalte de om en rejse til Afrika.

Denne gang var det så Peru i Sydamerika, og det brugte de en hel måned på og fik en pragtfuld tur ud af det

De brugte et rejseselskab, der hed Eventyr rejser og det kom til at koste dem 80.000 kr,, men det var alle pengene værd.
Det tog 12.½ time i flyveren, inden de landede i Lima, og herfra blev de så fragtet rundt i hele landet, som er 27 gange større end Danmark, og har 12 mill. indb.
Vi så en videofilm med en masse pragtfulde billeder, som de havde optaget på turen.

Der var en pragtfuld natur med høje bjerge, som de blev fragtet rundt i i busser for at se og de overnattede på mange forsk. hoteller  som mere eller mindre bar præg af  at det var et meget fattigt land. Vi så en del billeder fra Tinkata søen og befolkningen deromkring, som så glade og tilfredse ud, trods deres store fattigdom. Her sejlede de rundt på søen i sivbåde af forsk. størrelse.

Trods mange strabadser og anstrengelser havde de haft en dejlig tur.

Læs mere...

Molermalerier på Fur Museum 13. april til 12. maj 2019

Særudstilling med Lisbeth Nielsens unikke molermalerier. Lisbeth har gennem mange års eksperimenter udviklet en teknik, hvor hun bruger Furs 55 millioner år gamle moler som farvepigment i sine akvareller. Hun anvender også brændt moler og vulkansk aske for at få andre farvenuancer og overfladestrukturer. Hun udtrykker sig både abstrakt og naturalistisk.

Lisbet Nielsen er uddannet billedkunstlærer og driver ”Det lille Galeri” på Nr. Madsbadvej 4, 7884 Fur.

Udstillingen på Fur Museum kan ses fra nu og frem til søndag den 12. maj 2019. I hele perioden er der gratis færge til Fur.

Fur Museums åbningstider
Hverdage fra kl. 12.00-16.00.
Weekend og helligdage fra kl. 10.00 til 17.00.
Entre for voksne: 65 kr.
Børn fra 0-17 har gratis adgang.

Kontakt for mere info:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 99 15 69 33

Læs mere...

Coastal båd i vandet

Så kom vores flotte Coastal båd. Lang og blank. Den skal roes med sculls, altså to årer pr. mand/kvinde. Det er den første af tre både, indkøbt for donationen fra Nordea fonden "Kysten er klar."

 

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed