Menu
Artikel

Artikel (3572)

Sommer i Galleri Jettestuen, er i ’Naturens’ tegn

I galleriet er der billeder med landskaber, vand, himmel, blomster og dyr.

Anne Bjerregaard er gæsteudstiller i denne periode og er kommet med nogle unikke figurer lavet af forstenede moler. Hun finder stumper af ’cementsten’ som findes i moleret, bringer stenene hjem til Silkeborg, hvor hun bor, og polerer dem til de er blanke og årene i moleret kommer tydeligt frem. Der er ikke andre der arbejder med moleret på denne spændene måde.

I haven er der noget specielt for børn. Hængende fra træer og buske er der store insekter. Biller, sommerfugle, natsværmer, hvepse, bier og mariehøns kan findes hvis man bevæger sig igennem vegetationen. Der er også en langnæseabe som sidder oppe i et træ. På vandreturen kommer man forbi en plads ’hvor tiden står stille’!

Kommer man på det rigtig tidspunkt kan man fodre fiskene ved vandfaldet.

Entre for børn er gratis.


Læs mere...

Sommerudstilling i Forsamlingshuset

Igen i år har Furkunst, samen med menighedsrådet, lavet et arrangement med en berømt kunstner, og i år blev det så Tine Lilholdt og hendes mand Klaus Trane.

De havde søndag eftermiddag d. 15.juli fernisering med deres billeder , sammen med flere dygtige Furkunstnere. Men det kom jeg  desværre ikke til, men jeg var i kirken til deres koncert om aftenen, og det blev jeg så betaget af, at jeg i går d.17 juli tog op i forsamlingshuset med mit kamera, for at se de mange flotte billeder, som Tine Lilholdt havde produceret.

Hun begyndte at male og tegne som helt lille, og samtidig med at spille musik som hun komponerede sammen, så at der var en musiklinie under malerierne, som hun kaldte musikmalerier, og det blev jeg meget fascioneret af, da billederne blev vist på et stort lærred i korbuen, så derfor var jeg nødt til at bevæge mig op i forsamlingshuset og se nærmere på dem og da selvfølgerig også de andre kunstneres værker.

Til slut kan jeg ikke lade være med at rose Tine Lilholdt og hendes mand Klaus Trane til skyerne for den vidunderlige koncert de gav os i kirken.

Læs mere...

Sommerkoncert i Fur Kirke

Søndag aften d. 14-juli havde vi en fantastisk skøn aften i Fur kirke, da vi havde besøg af Tine Lilholdt og hendes mand Klaus Thrane.

Igen i år var det et samarbejde med Fur Menighedsråd og Furkunst, der havde bragt denne koncert i stand.

Det var traditionen tro, at de først havde deres skønne billeder med på sommerudstillingen i forsamlingshuset, og derpå lavede en koncert i kirken, som blev helt fyldt.

Det blev en stor fantastisk musikoplevelse at høre dem.

Tine Lilholdt  spillede på Fløjte og Harpe og Klaus Thrane på Trommer, og de havde sat musik til nogle af deres billeder, som vi så på et stort lærred i Korbuen.

Det var en rigtig god musikoplevelse at være i Fur kirke denne aften.

Læs mere...

Jagten på Fur 1919-1948

Her er den tredje DVD film i serien "Fortællinger fra gamle Fur", udgivet af Martin Brinch og Alek Krylow.

Filmen er baseret på Martin Brinchs historisk publikation "Et Åremål - et Lejemål". Filmen beskriver dannelse og historien bag jagt konsortium stiftet af overjagtkonsulent og proprietære på Sophienholm gods på Sjælland, Karl Gustav Rønholdt.

Jagt konsortium kontrolleret jagten på Fur fra 1919 til 1948.

Se filmen ved at klikke på: www.youtube.com/watch?v=ZSnaE8w9ojI

Læs mere...

Det sker på Fur Museum i uge 31

Der er oplevelser for hele familien i museumshaven, hvor der er sommermarked og demonstration af gamle gøremål og håndværk.

30/07 tirsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, kartning, molermalerier, sløjd, smedning, spinding, traktortræf og trædrejning.

31/07 onsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, filtning, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, kartning, molermalerier, sløjd, smedning, spinding, strikning, traktortræf og trædrejning.

01/08 torsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, kartning, molermalerier, sløjd, smedning, spinding traktortræf, trædrejning og ølbrygning.

Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

Åbningstider: Kl. 10.00-17.00 alle uges dage i juli.

Voksne: 65 kr. Børn (0-17): Gratis.

Læs mere...

Det sker på Fur Museum i uge 30

Der er oplevelser for hele familien i museumshaven, hvor der er sommermarked og demonstration af gamle gøremål og håndværk.

23/07 tirsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, molermalerier, sløjd og traktortræf.

24/07 onsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, filtning, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, molermalerier, pileflet, sløjd, Strikning og traktortræf.

25/07 torsdag: Biavl, billedkunst for børn, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, geologisk fortælling, molermalerier, sløjd og traktortræf.

 

Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

Åbningstider: Kl. 10.00-17.00 alle uges dage i juli.

Voksne: 65 kr. Børn (0-17): Gratis.

Læs mere...

NYT! MobilePay - Fur Tennisklub indbyder til tennissæson 2019

Tennis er en idræt, hvor du selv kan planlægge din tid. Spil meget eller spil lidt - få god motion og herlige dyster på banen. Nye og gamle medlemmer bydes velkommen til en ny sæson i klubben

Pris for medlemskab: 
Juniorer (før 18 år) kr. 40
Seniorer kr. 100
Par kr. 150
Husstand kr. 250
Passiv kr. 100

Kontingent kan indbetales på : Spar Nord  og konto nr. er 8510 7231962 - Husk at opgive navn og adresse eller på MobilePay: 257731 Fur Tennisklub

Udleje af baner for ikke medlemmer:
100 Kr. - incl. Ketsjere og bolde - 2 timers rådighed over banerne.
50 Kr. - for depositum af nøgle

Udleje og reservation af baner sker fra turistkontoret nær banerne.
Åbningstid på kontoret er fra kl. 10.00-17.00. Aflevering af ketsjere og bolde efter denne tid, aftales med turistkontoret. 

Bestyrelsen: 

Knud Peder Jensen (formand) 61273832 
Stefan Frøkjær-Jensen 40321732
Arne Lykke-Sørensen 97593727
Alek Krylow 50816908

 

Læs mere...

Sommeraktiviteter for hele familien på Fur Museum - Fur Museum har masser af aktiviteter i uge 28-31

Fur Museum
Nederby 28, 7884 Fur

Fossiljagt - mandag-fredag kl. 14.00-15.30 i uge 28, 29, 30 og 31  Mødested: P-pladsen ved Stendal Høje

Kom med Fur Museums geologer på fossiljagt i det 55 millioner år gamle moler og se, om I finder Danekræ eller forstenet fiskebæ.

Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger) og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 55-54 millioner år siden.

I følgeskab med museets geologer/naturvejledere kan du komme med ud at lede efter fossiler i moleret.

Find dit eget fund af enestående kvalitet. På turen fortælles om et af verdens sjældneste jordlag, moleret. Fossiljagten henvender sig til såvel store som små. Turen afsluttes med en vulkandemonstration.

Husk praktisk fodtøj, poser til fund og evt. en gammel smørrebrødskniv.

Børn under 8 år deltager gratis i Fossiljagterne mens det koster 40,- kr. for voksne/unge. Billet kan købes i museumsbutikken.

Mødested for Fossiljagterne er P-pladsen ved Stendal Høje (følg skiltene til Bette Jenses Hyw fra færgen).

Museet er åbent alle ugens dage kl. 10-17, og hverdagene i uge 28, 29, 30 og 31 kan man kl. 10.00-13.30 følge geologen rundt i udstillingerne og høre om moler, fossiler, vulkaner og få bedømt egne fund. Det er gratis at få bedømt fund, ønsker man at se museet, koster det normal entré.

Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 29, 30 og 31 kan man opleve sommermarked i museumshaven med boder med salg og demonstration af gamle håndværk og gøremål. Aktiviteterne, som er for både børn og voksne, kan ses, høres og lugtes!

Få en heldagsoplevelse og tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i museumshaven og under pavillonerne.

Se mere på https://www.furmuseum.dk

 

Læs mere...

Michael Erbs Band spiller til Fur Rundt 2019

Det bliver et band fra Aarhus, der spiller til Fur Rundt lørdag den 13. juli. Det sker på Fur Havn fra kl. 19.

Med Michael Erbs Band bliver du garanteret en aften med underholdning og festmusik i topklasse! Du kan forvente velkendte hits fra kunstnere som: Kim Larsen, Bon Jovi, Shubidua, D:A:D Rasmus Seebach, Kings of leon, Thomas Helmig, Danseorkestret, og mange mange flere!

Med svedige guitar soloer, en yderst velslående trommeslager, en pianist, der er særdeles hurtig på tangenterne, og en imponerende sangstemme, sikrer de en forrygende aften med masser af sing a long, og festglade dansehits.

Læs mere...

Menuen til Fur Rundt

Her er årets menu til marchen og havnefesten Fur Rundt lørdag den 13. juli 2019

Bacongrillet kyllingebryst med små kartofler, der er vendt i smør og krydderurter. Hertil en god mixed salat samt brød og smør

Pris: Kr. 120-

Maden leveres af Tokes Køkken, der også leverede mad til Limfjorden Rundt 2018.

Forsalg i Dagli´ Brugsen i dagene op til Fur Rundt. Bestil på 97 59 30 03 allerede nu.

Billetter solgt i forsalg skal være afhentet i brugsen senest kl. 18.00 den 13. juli.

Maden udleveres ved det store festtelt på Fur Havn fra kl. 17.30 til 19.00. Efter spisningen er der havnebal og fest til midnat.

Furs Forenede Foreninger

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed