Menu

Ulv set på Fur

Ulv set på Fur

Flere sommerhusgæster har fredag henvendt sig til redaktionen om, at de angiveligt har set en ulv på Fur. Ulven skulle være set i området ovenfor Knuden, hvor der er rig mulighed for at den kan gemme sig. Selve iagttagelsen skulle være sket umiddelbar vest for Fur Bryghus. Ulven skulle være set ligge under et grantræ, og stirret stift ned mod indhegningen med grise ved Fur Bryghus.

Manden der gjorde iagttagelsen var lige kommet ud efter en rundvisning på bryggeriet med indlagte smagsprøver. Derfor er iagttagelsen forbundet med en vis usikkerhed.

FurNyt har derfor efterfølgende henvendt sig til vildtbiolog Faareholm ved Skov- og Naturstyrelsen. Han anser det for endog meget sandsynligt at der virkelig er tale om en ulv. Ifølge vildtbiologen er det mest sandsynlige, at ulven har benyttet sig af den gratis færge i efteråret. Den har simpelhent blandet sig i hylekoret af folk med færgekort, som mente de blev snydt for en reduceret pris i gratisperioden. Færgepersonalet har så ikke bemærket, at der var en rigtig ulv i blandt.

Ulverygterne har fået den stedlige jagtforening op på mærkerne.

”Fur er simpelthen ikke stor nok til ulve og vi vil nu henvende os til kommunen om at gøre noget. Det kan ikke være rigtigt, at gratis færge skal resultere i, at vi skal invaderes af ulve.”

Under alle omstændigheder, så opfordres folk til nøje at gøre mandtal over får, grise, gæs og høns.

Som en af Furs ældste udtrykte det om nyheden om ulven: det havde jeg alligevel aldrig troet at jeg skulle komme til at opleve.

Til toppen